返回列表 回復 發帖
我們早前己和貼吧的朋友聯系了.  考慮到內地和香港不同的情況 , 所以已知道貼吧會繼續用紅色.  而香港基本上是沒有紅色螢光棒出售的.  所以上次香港迷宮大部份都變為粉紅色呢!  

就像我之前所說的, 這次的 "感官藍" 計劃是建議性, 大家可自行考慮是否配合.  不過, 我們當然希望大家多多支持這個計劃, 讓同一個地點, 有不同的感覺,  也給宥嘉一個小驚喜~  大家台下台下, 讓平面的專輯設計, 化身成為活生生的藍色的感官/世界!
原帖由 cooca 於 2010-2-11 11:33 發表
我們早前己和貼吧的朋友聯系了.  考慮到內地和香港不同的情況 , 所以已知道貼吧會繼續用紅色.  而香港基本上是沒有紅色螢光棒出售的.  所以上次香港迷宮太部份都變為粉紅色呢!  

就像我之前所說的, 這次的 "感官藍" ...
係咗!!! fully support!!!
嘻嘻, 其實我之前有好認真咁問過小販點解唔賣紅色, 佢地話紅色螢光棒唔搶眼喎, 所以一般都唔會入貨

我都好鐘意感官藍嘅idea, 其實唔一定要成場都係一只統一顏色, 揮動螢光棒都只係想話比台上的歌手知大家好enjoy佢嘅演唱會
原帖由 CNG 於 2010-2-11 11:48 發表

係咗!!! fully support!!!
CNG, 什麼是"係咗"????
原帖由 晴晴=) 於 2010-2-10 23:48 發表

是牙,我覺得用宥嘉專屬螢光棒比較好,
我只係上拍賣網睇下炸~
淺藍色定深藍色好呢?
好似淺藍色好,cd上都是淺藍色!
不知道到4月11號,宥嘉睇到有咩感覺呢?
一定好美啊! ...
對啊~ 等待~ 哈哈~
什麼藍色也好... 讓它變成一片藍色海吧~
跟飛利浦沒關係的PHILIP
不瘦降の體重
係咗, 係唔係=Yes 吖?

C兄問咗一個白痴問題: 「你又知感官世界係藍色?」

你話激唔激氣? 我都無氣答佢!
原帖由 C姐 於 2010-2-11 21:29 發表

其實... 感官世界是黑色的...
不論怎樣,絕對支持藍色~
跟飛利浦沒關係的PHILIP
不瘦降の體重
突然想起上次去看五月天也是一片藍海,整個表演也是令我感動不已=) (希望大家唔介意我私心提起五月天P)

太期待太期待四月的來臨了~
很想可以快一點和大家一同搖滾吶喊!!=P
原帖由 smile_plz 於 2010-2-11 23:31 發表
突然想起上次去看五月天也是一片藍海,整個表演也是令我感動不已=) (希望大家唔介意我私心提起五月天P)

太期待太期待四月的來臨了~
很想可以快一點和大家一同搖滾吶喊!!=P ...
哈哈~~點會介意??
呢度都有好多五迷的!
到時大家一齊落力為宥嘉加油!
原帖由 C姐 於 2010-2-11 21:29 發表

C姐,C兄仲唔多D來發言,
係咪好鍾意繼續做"解high人"??
至於那個問題...C姐,同我捉佢出去!
原帖由 cooca 於 2010-2-11 11:33 發表
我們早前己和貼吧的朋友聯系了.  考慮到內地和香港不同的情況 , 所以已知道貼吧會繼續用紅色.  而香港基本上是沒有紅色螢光棒出售的.  所以上次香港迷宮大部份都變為粉紅色呢!  

就像我之前所說的, 這次的 "感官藍" ...
天呀!!我一定會支持
1諗起宥嘉見到既驚喜樣
hahahha.....411快d到 好嗎
藍色很好耶~~
最近自己也愛上了藍色
support
原帖由 noellethespy 於 2010-2-11 11:48 PM 發表

哈哈~~點會介意??
呢度都有好多五迷的!
到時大家一齊落力為宥嘉加油!
我都係五迷呀~~
好期待yoga演唱會由迷宮紅變感官藍囉!
場面一定很感動呢!!很期待呀!!!!我有一個問題呀,我剛才預定門票時,不知是否襟了兩次,所以再一次發表回覆,但出左句"不要灌水",這是什麼意思?因為我是新加入不久,而且很小發表,可以解釋給我知嗎?這樣會影響剛才訂票嗎?
原帖由 笑魔 於 2010-2-12 03:21 發表
場面一定很感動呢!!很期待呀!!!!我有一個問題呀,我剛才預定門票時,不知是否襟了兩次,所以再一次發表回覆,但出左句"不要灌水",這是什麼意思?因為我是新加入不久,而且很小發表,可以解釋給我知嗎?這樣會影響剛才訂票嗎? ...
那個"不要灌水", 應該是這個論壇系統的自動功能, 以防止有人急促地灌水, 所以禁止在非常短時間內連環發 post.  至於重複發帖, 我們也注意到這個問題, 暫時未有解決方法.  不過不用擔心, 我們會幫大家刪除重複發帖的.